Sivut

tiistai 21. kesäkuuta 2016

Onhan se Ykköseen ihan kurko

Kolmen viikon kalastusloma ja täydessä iskussa takaisin: "Ainahan se tekee hyvää, kun ehtii käymään kalassa." Takareisivammasta toipunut Mikko Manninen upotti paluuottelussaan FC KTP:n. Jalka oli levätty kuntoon ja pää tuuletettu. Näin mies nosti kentille palatessaan JJK:n kolmen ottelun tappioputkesta. Kyllähän mies toipilaanakin on Ykkösen ehdotonta eliittiä.

Mannisen vahva paluu loukkaantumistauon jälkeen
Kärkijoukkue KPV:n kaadossa toukokuun lopulla venähtänyt reisi oli toipunut pelikuntoon. Ja samantien ukko oli heti täydessä liekissä. "Tämä peli oli vähän niin kuin testi, ja näyttihän tuo kestävän", totesi pelin maestro loppuvihellyksen jälkeen.
”On vain yksi, on vain yksi,
on vain yksi Manninen.
Se on meidän, se on meidän,
se on Mikko Manninen”
- Harjun Pojat

Kaksi maalia muutaman minuutin välein puolen tunnin pelin jälkeen ratkaisi jo pelin, kotkalaiset eivät tuosta kunnolla toipuneet. Ensin tarjoili Benno Hanslian vasemmalta, sitten Tommi Kari oikealta. Ja laidalta keskelle tekopaikkaa haistelemaan noussut Manninen pisti varmasti verkkoon.

Benno Hanslian alusti hienosti ja Manninen iski avausmaalin
Vähän ennen ottelun loppua Manninen sai vielä pienen tällin takareiteensä, mutta ei huolta, mies hymyili leveästi ja vakuutti olevansa ihan kunnossa, vaikka vaihtoon joutuikin. "Paso katsoi varmaan, että vanha mies on juossut jo niin paljon, että otti varmuuden vuoksi vaihtoon."

Mies on työnsä tehnyt, voi tulla jo pois
Kyllähän Manninen tossua toisen eteen pistikin, huippuesimerkki menohaluista oli pystysyöttö, johon Aleksis Lehtonen ei lopulta paitsioasemasta lähtenytkään, jo kauas näki, että avustavan tuomarin kättä nyki jo liputusta varten, mutta Manninenpa ryntäsi itse oman pystysyöttönsä perään ja vei palloa päätyyn asti. Viidenkymmenen metrin hurja spurtti. Reidessä ei siis enää mitään vikaa.

Ei mitään kiirettä - Mikko Mannisen johdolla JJK:n muuri siirtyy hitaasti Atte Jussilan osoittamaan paikkaan
Päävalmentaja Juha Pasoja sai Mannisen vireen ohella olla tyytyväinen joukkueensa tiiviiseen puolustuspeliin. Nöyrä tekeminen oli palautettu kunniaan ja koko joukkue teki töitä molempiin suuntiin läpi ottelun. Oma pää pysyi puhtaana, kiitos puolustustyöskentelyn ja viimeisenä lukkona torjuneen Teppo Marttisen. Ja vaikka muutaman paikan Kotkan pojat saivatkin, eivät siivet kantaneet. Pahimpana tuhlarina esiintynyt Niko Ikävalko turhautui jo toisen jakson alussa, ja avausjaksolla otettu kortti niskassaan sai päävalmentaja Sami Ristilältä marssikäskyn vaihtoon hyvin varhain.

"Tässä on nyt viikko harjoiteltu taas puolustamista ja kyllähän nuo pojat sen osaa, kun vaan nöyrästi tehdään"
Teppo Marttinen piti jälleen nollan
KTP:n Ikävalko oli näyttönsä antanut 55 minuutin pelin jälkeen. Pelätyn maalitykin Jussi Aallon näytöt jäivät puolestaan varsin vähäisiksi lukuunottamatta yhtä poikkihirteen tällättyä vapaapotkua. Juoksuaskelia ei Aalto tälläkään kertaa montaa näyttänyt ottavan. Heppoisia olivat muutkin raitapaidat.

Jos se ois helppoo, oisin tehnyt sen jo - Sami Ristilä ei löytänyt konsteja JJK:n kaatamiseen
Jussi Aalto tanssittaa Tommi Karia
Niko Ikävalko kellahteli omia aikojaan
Ristilä koetti löytää toiselle jaksolle uusia eväitä, mutta köyhiksi ne jäivät. Kolmen miehen puolustuslinjaan siirtyminen toi lisää pallonhallintaa, mutta heti pallonmenetyksen jälkeen pääsi JJK iskemään laidoilta. Mannisen ja Niko Markkulan oikea laita toimi hyvin, samoin vasemman sivustan Joona Itkonen - Benno Hanslian -yhdistelmä. Etenkin Hanslian irtosi toistuvasti helpon näköisesti jakamaan vaarallisia keskityksiä maalille tai laukomaan (tosin tuloksetta) kohti Jere Pyhärannan maalia. Paremmalla viimeistelyllä taululle olisi säädetty perin rumat lukemat.

Etock odottaa vielä peliminuuttejaan
JJK istutti kohutulokastaan Gaël Etockia koko ottelun vielä penkillä. Pasojan mukaan "on se kova pelimies, mutta en minä sosiaaliminuutteja anna, pitää miehen olla kunnossa."

Harjun Poikien kajauttaessa varsinaisen peliajan juuri umpeutuessa tuttuun tyyliinsä Keski-Suomen kotiseutulaulua tempoi vielä kotkalaisten Shane McFoul (sic!) maalipaikassa olleen Aleksis Lehtosen rujosti nurin. Päätuomari Atte Jussila palkitsi teon punaisella kortilla ja rankkarilla. Näin Niko Markkula pääsi lataamaan pilkulta - kuten VeikkausTV-selostaja Tuomas Heikkilä oheisessa koosteessakin komeasti tulkitsee - ja täräyttämään "kiekon varmasti tolpan viereen"



Kiekko tai pallo, mitä väliä. Kolmen maalin kotivoitto, taas kertaalleen luvut näin päin. Ja Manu ehjänä takaisin. On se kyllä kurko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti