Sivut

tiistai 4. lokakuuta 2016

Isojen poikien painia

Tiukkaa tekee ja koville ottaa. Niin kentällä kuin katsomossakin. JJK:n taistelu Veikkausliigan paikasta jatkui Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan. Porin vääntöä seurasi alkukauden komeetan kaatoyritys.

KPV:n lento on kesän mittaan laantunut, kun vastustajat ovat oppineet vastaamaan sen pelisysteemiin ja sen oma kone on nikotellut. Tyylistään ei joukkue kuitenkaan ole luopunut, vaan luottaa siihen, mihin sen materiaali parhaiten soveltuu.

Kokkolalaiset pelasivat sunnuntaina Harjulla edelleen vahvuuksillaan. Isot miehet rynnivät erikoistilanteissa maalinedustalle ja pyrkivät runnomaan pallon verkkoon. Vartin pelin jälkeen käsikirjoitus tuotti tulosta, kun Irakli Sirbiladze puski pallon kulmapotkusta maaliin. Tuttu mies, tuttu tyyli.
Isot miehet maalille ja siellä jossain myös JJK:n maalivahti Ville Viljala
Isot miehet, isot pallot -taktiikka toimi taas. Erikoistilanteet ja korkeat keskitykset maalille, muualla kentällä jarrut päälle ja omalle rangaistusalueelle bussi. Näillä eväillä KPV veikin ottelusta pisteet, vaikka JJK palloa hallitsikin.

Avausjaksolla JJK pystyi luomaan paikkoja pelaamalla palloa linjojen väliin. Laukaisupaikkojakin syntyi, mutta maalissa niiden tielle ylsi jatkuvasti Joonas Myllymäki, jolla oli loistoilta. Myllymäen venytykset Gaël Etockin ja Jasin Abahassinen vetoihin riittivät juuri ja juuri ohjaamaan pallon ohi aivan tolpan juuresta. Ja suuren osan lopuista vedoista blokkasi KPV:n tiivis puolustusmuuri. Aina löytyi mies pallon tielle.
Samu Suoraniemen eteneminen pysähtyy
Ajoittain ronskeinkin ottein pitivät vieraat JJK:n kurissa. Sukille tultiin usein ja surutta. Toisella jaksolla jo keltaisen kortin saanut Dawda Bah sukitti JJK-peluria uudelleen takaapäin. Päätuomari Toni Pohjoismäki antoi rikkeen mennä, mutta kävi seuraavassa tilanteessa puhuttelemassa Bah'n. Varsion outo ratkaisu - jos kyseessä oli rike, piti antaa toinen kortti, jos ei, ei pitänyt olla aihetta nuhdella.

JJK jatkoi vyörytystään koko toisen jakson, mutta lihamuuri KPV:n boksissa piti, milloin taidolla, milloin tuurilla. Tunnin pelin jälkeen peliä pyörittänyt kotijoukkue vaihtoi pelisysteemiään, kahden keskikentän pohjapelaajan sijaan vaihdettiin kahteen hyökkäävään keskikenttämieheen, ja varttia myöhemmin siirryttiin vielä kolmen miehen puolustuslinjaan. Hyökkäykseen satsattiin pienellä riskilläkin, mutta ei auttanut.
Aki Sipilä (12) ottaa ennakkoa ja ehtii muurista vikkelästi Gaël Etockin vapaapotkun tielle, mutta mihin pallo osuu?
KPV:n laitapuolustus pystyi pitämään JJK:n laitapelaajat kurissa, eivätkä he pystyneet ajamaan laidoilta sisään. Näin JJK päätyi heittämään korkeita keskityksiä isojen KPV-toppareiden, Henry Myntin ja Felix Gustafssonin päähän, tuloksetta. Vieraiden linjat valuivat alas omaan boksiin, eikä tämän bussin edestä tilaa enää löytynyt.
Ylimpänä jälleen kerran Henry Myntti
Dawda Bah'lle kuuluu parista rappauksesta huolimatta myös positiivisempi erikoismaininta. Mies pelasi pelin loppupuolella pallon sivurajasta ulos Niko Markkulan saatua krampin, vaikka olisi vastahyökkäyksestä voinut ajaa sisään boksiin, jossa kanssapelaajat jo odottivat syöttöä.
KPV:n hyökkäykset kulkivat useimmiten Dawda Bah'n kautta, Irakli Sirbiladze tulossa mukaan
Puolustuspelin erikoismies, KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen luonnehti pelin jälkeen oman joukkueensa esitystä onnistuneeksi joukkuesuoritukseksi: "JJK hallitsi palloa, me peliä." Isojen poikien fyysisessä painissa ei JJK tällä kertaa lopulta pärjännyt.

Kulkuset, kulkuset

Olen tottunut siihen, että Englannissa joulusesonki starttaa jo tähän aikaan syksystä ja joululaulut alkavat soida. Kulkuset helkkyivät myös Harjulla, kun eräs peliin eksynyt salskea nuorukainen kirmasi kentän poikki pelikatkon aikana toisella jaksolla. Peli ei häiriintynyt, mutta viileän kelin ansiosta historiallinen 90-vuotias Harju sai hetkeksi oman katkarapukatsomonsa - tosin tällä kertaa katkarapua oli tarjolla vain silmänruokana.
"Yksi soihtu on vaarallisempi kuin kymmenen puukkoa" - tällä kaverilla ei ollut soihtua, ainakaan näkyvillä
Nakujuoksijan ansiosta Palloliitto voi jälleen puntaroida kentälle ryntäämisen vaarallisuutta. Kuka tietää, vaikka nuorukaisella olisi ollut hallussaan välineitä väkivallantekoihin. Näin liiton saunakassaan voidaan taas kerätä sakkoja. Tämä suoritushan rinnastuu soihtuihin, ilotulitteisiin ja tappeluihin.

Oli miten oli, kaikesta huolimatta matka jatkuu. Ykköstä on jäljellä enää kaksi kierrosta, mutta silti vain kaksi joukkuetta voi olla täysin varma ensi kauden sarjatasostaan: Ykkösessä jatkava KPV sekä alas Kakkoseen painuva FC Jazz. Kaikilla muilla on vielä vähintään hiuksenhieno mahdollisuus tai uhka vaihtaa sarjatasoa. Nyt odotellaan melkein kaksi viikkoa, ja sitten taas jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti